Handla märkeskläder på second hand

Second hand är ett utmärkt sätt att handla dyra märkesvaror till lägre priser. Vem drömmer inte om att ha den senaste väskan från Yves Saint Laurent, Chanel eller Céline? Problemet är att de är så dyra så enbart ett fåtal personer verkligen har råd att handla en äkta märkesväska. Som tur är, för oss som inte är miljonärer, finns det en utmärkt second hand marknad för både väskor och kläder. Det gäller bara att hitta guldkornen på en marknad som svämmar över av billiga kopior. Dyra kläder och accessoarer från de välkända modehusen har fördelen att vara gjorda i utsökta material som håller väldigt länge. Detta gör att även om ett plagg har 20 år på nacken, så kan det med rätt tidigare ägare vara som nytt.
Handla på second hand ger en chans att fynda unika smycken

Handla second hand på nätet och i butik

Det finns egentligen tre sätt att handla second hand, på nätet, i butik eller på loppis. På loppis ska du vara extra vaksam om du är ute efter att handla äkta varor. Det är nämligen där du löper störst risk att råka ut för kopior och fejkvaror. Är den en privat försäljare kan du fråga efter det gamla kvittot vid köpet eller proveniensen. Proveniensen är ägarhistorien. Var det exempelvis säljarens mormor som köpte plagget på 60-talet under en resa till Paris kan du lita mer på att det är en äkta vara, än om säljare köpte väskan eller plagget i Thailand förra året. Även vilken typ av loppis som ordnas avslöjar om second hand varan är äkta eller inte.

Det finns många olika second hand butiker i Sverige, och det går att handla flera fina varor. Fast absolut bäst chans att fynda är på nätet. Efterfrågan på second hand varor är så stor att Blocket öppnat en egen sajt just för modevaror. Bloggare brukar ordna bloppisar och renommerade auktionshus som Bukowskis säljer modekläder och accessoarer på second hand. Second hand marknaden innebär en chans att handla riktiga rariteter i modevärlden och vissa prylar blir dyrare än när de var nya.